27 Mart 2009 Cuma

DÜNYA SAATİ 20:30



28 Mart 2009, dünya saati 20:30...
Dünya, küresel iklim değişikliğini durdurmak için küresel ısınmayı yavaşlatmak zorunda. Yaşanan olağandışı meteorolojik olaylar, su kaynaklarının azalması, canlı türlerinin yok olması ve yaşam alanlarının kaybı; bizim henüz farkın varmaya başladığımız etkiler. Yüzyılın en geniş kapsamlı tehdidi olan “Küresel İklim Değişikliği” günden güne herkesin yüzleştiği ve kendini bir şeyler yapmak zorunda hissettiği bir gerçek. Bu gerçek dünyada değişim yaratırken, bireylerden özel sektöre ve kamu yönetimlerine kadar her alanda daha önce olduğundan farklı arayışlara yol açıyor. Küresel ölçekteki bu değişimin içinde yer almak için büyük bir fırsat olan “Earth Hour” (Dünya Saati) eylemi iki yıldır tüm dünyada gerçekleşiyor.

Bu yıl 28 Mart 2009 Cumartesi günü saat 20:30’da, dünyanın tüm başkentleri ve metropollerinde firmalar binalarında, belediyeler köprü ve benzeri alanlarda, bireyler evlerinde bir saatliğine ışıklarını kapatarak ya da enerji kullanımlarını düşürerek sembolik bir hareketle liderlik üstlenecek.

“Earth Hour” (Dünya Saati), küresel iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmak, insanların sesini duyurmak ve onları sembolik de olsa harekete geçirmek üzere atılan önemli bir adım. Eyleme katılan dünyanın farklı yerlerindeki insanlar aynı anda, gerçek bir soruna değişim yaratma mesajı verecek.

WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) olarak tüm dünyada üçüncü kez düzenlenecek eylemde Türkiye’nin sesinin de yükselmesi için tüm bireyleri, belediyeleri, sivil toplum kuruluşlarını, okulları ve özel sektörü desteğe çağırıyoruz. Desteğinizi bu sayfada kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyacağız.

Yaratmak istediğimiz değişimin kendisi olmak için harekete geçme zamanı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder