3 Haziran 2010 Perşembe

SİNEMASPOT // EMRE SAĞLAM



*Moda, yaşam, kişisel bloglar derken internet yazarlığı önemli bir yere sahip oldu.Sen buna farklı bir açıdan sinemadan yaklaştın NEDEN?

-Yeni mecralar yaşam tarzından çıkıp meslek haline geldi, ben de kendi okuduğum bölümle alakalı olarak portfolyo niteliğinde geriye dönüp bakabileceğim bir günce oluşturmak istedim, bunu da kendime en eğlenceli hale getirmeye çalıştım ve böylece SİNEMASPOT oluştu.

*Popüler filimlerin yanı sıra pek bilinmeyen tarzları ve filmleri bizlerle paylaşıyorsun, bunun için takip ettiğin kaynaklar var mı ?

-Özellikle dünya festivallerinin sitelerini takip ediyorum Cannes'a takılı kalmayarak Toronto film festivali gibi daha yeni fakat iddialı festivalleri takip ederek besleniyorum.

*Her güne yeni bir post yazmak zor iş ama sen bunu başarabiliyorsun, sence günümüz sineması daha uzun süre sana kaynaklık edebilecek potansiyelde mi?

-Bunu ben de düşünüyorum ama kendim için bir strateji geliştirdim.Artık filmleri izlerken küçük notlar alıyorum filmin sonunda zaten kafamda yazı şekilleniyor ayrıca daha uzun süre bunu sürdürebilecek film ve festivallerin olduğunu düşünüyorum.

*Peki blog dışında bir dergide yazma gibi planların var mı ?

-Evet daha fazla kişiye fikirlerimi ulaştırmak için bunu istiyorum,zaten bunun için çalışmalara başladım bile.Aslında takipçi olarak tatmin edici bir sayıya ulaştım sanırım doğru yoldayım =)

*Malum şu an hayal fabrikasındasın senden bir film çekmeni istesem ne yapmak isterdin?

-Madem hayal fabrikasındayım bu sefer Charlienin çikolata fabrikası filmine nazire yapıp seni Willy Wonka yapıp hayaller üretmeni sağlardım çünkü hayaller her şeyin başlangıcı edebiyatın, sinemanın, müziğin...

*SATC2 bu ara çok popüler ve sıcak bir konu ama ben biliyorum ki sen başından beri bu filme karşısın NEDEN?

-Bir kere hiçbir filme karşı değilim hatta biraz Adam Smith'im ancak Batının oryantalist zihniyetinden bana gına geldi ki bunu 4 menopozlu kadın yapıyorsa...

*Son olarak herkes bloggerların giderek artmasından ve bilgisiz, bol keseden atmasından şikayet eder oldu sen ne düşünüyorsun?

-Ben Moda Bloggerları açısından yaklaşmak istiyorum konuya bir çoğu kendini ne yazıkki dünyayı podyumların üstünde yürüttüklerini sanıyorlar,bence kafalarını pembe barbie evlerinden çıkarıp gerçek dünyayla tanışmalılar tabi hakkıyla yapanları ayrı tutmak gerekir.





4 yorum:

Adsız dedi ki...

başarılı bir blogger onun gibilere ihtiyacımız var

Adsız dedi ki...

moda bloggerları için isim versin kimler başarılı kimler catwalk kafalı merak ettik ?

HAYAL FABRİKASI dedi ki...

Tamam hemen sorup buraya yazıyorum
senin bir fikrin var mı acaba bu konuda ADSIZ?

HAYAL FABRİKASI dedi ki...

SOrdum işte cevap;

sevdiğim moda bloggerları ile zaten iletişim halinde olmuşumdur ve tanışamayıp ama beğendiğim bir kaç isim de yok değil o nedenle açık açık isim belirtmek tanımadıklarıma yapılmış bir ayıp olabilir

Yorum Gönder